Namenitev dela dohodnine šolskemu skladu osnovne šole Miren

Spoštovani starši in zaposleni

Obveščamo vas, da imate s spremembo Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (135. člen ZOFVI-M, Ur. l. RS št. 172/21) kot davčni zavezanci možnost, da do največ 0,3 odstotka dohodnine, namenite za donacijo šolskim skladom, torej tudi šolskemu skladu Osnovne šole Miren.

Namen sklada je:

– financiranje dejavnosti, ki niso sestavina izobraževalnega programa, oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev,

– za udeležbo učencev iz socialno manj vzpodbudnih okolij na dejavnostih, ki so povezane z izvajanjem javno veljavnega programa, vendar se ne financirajo v celoti iz javnih sredstev, če se na ta način zagotavljajo enake možnosti,

– nakup nadstandardne opreme v skladu s planom sklada, ki ga pripravi upravni odbor v sodelovanju z vsemi sedmimi enotami našega zavoda, in podobno.

V preteklih letih smo iz zbranih sredstev šolskega sklada matično šolo, podružnični šoli v Biljah in Kostanjevici ter vse enote vrtcev obogatili s potrebnimi didaktičnimi igrami, pripomočki in opremo (ročne lutke, lupe, družabne igre, lego kocke, čutna steza, deska za ravnotežje, športni rekviziti, glasbeni inštrumenti, barvne blazine za igralnice, tepihi z motivi, mizice in klopce za zunanje površine, trampolin, peč za žganje keramike, voziček za šest otrok, karaoke (glasbeni stolp in mikrofoni), CD-ji s pravljicami in pesmicami za otroke, igrala, uredila so se nekatera igrišča …, najpomembnejše pa je, da smo lahko z zbranimi sredstvi pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin, da so se lahko udeležili obveznih dejavnosti, ki jih organizira šola, so pa plačljive.

Iskrena zahvala vsem staršem in drugim donatorjem, ki ste že do sedaj donirali sredstva za šolski sklad naše šole.

V kolikor se boste odločili, da boste del dohodnine namenili šolskemu skladu naše šole, vas vljudno prosimo, da izpolnite obrazec na spletni strani šole pod zavihkom starši, obrazci »Obrazec za namenitev dela dohodnine« in ga izpolnjenega posredujete na tajništvo šole (lahko ga poskenirate in pošljete po elektronski pošti). Osebne podatke, ki nam jih boste posredovali z izpolnjeno in oddano zahtevo za namenitev dela dohodnine zbiramo izključno zaradi namena, za katerega bodo podatki zbrani.


SKUPAJ ZMOREMO VEČ!

Z vašim sodelovanjem bodo namen in dejavnost sklada lažje uresničljivi.

Že vnaprej hvala za zaupanje in lepo pozdravljeni.

                                                           Upravni odbor šolskega sklada in vodstvo šole

Več o delovanju šolskega sklada si lahko preberete na spletni strani šole pod zavihkom SKLAD.

Dostopnost