PRVI ŠOLSKI DAN NA OŠ MIREN

Mesec september je zopet potrkal na vrata vsem učencem in tudi učiteljem ter jim nakazal, da je čas ponovne vrnitve v šolske klopi. Vreme nam je letos pošteno zagodlo, saj je čez noč deževalo in nam na šolskem dvorišču za dobrodošlico pustilo luže. Tako smo dan pričeli z zborom v šolski avli, kjer je tako kot vedno potekal pester kulturni program. Vse zbrane sta lepo pozdravila in nagovorila gospod župan Mauricij Humar in v. d. ravnatelja, gospod Tomaž Krivec. Učencem in zaposlenim sta zaželela še eno uspešno in mirno šolsko leto.

Na jutranjem srečanju so tako kot vedno manjkali prvošolci. Mali korenjaki so se čez šolsko dvorišče sprehodili ob 10.00. Učiteljice 1. razreda so bodoče prvošolce in njihove starše pospremile skozi špalir, ki so ga za njih pripravili učenci in učiteljice od 2. do 5. razreda.

Sledil je kratek program, v katerem so nastopali učenci 3. razreda. Bodočim prvošolcem so predstavili zanimive deklamacije in jih s plesom popeljali okrog sveta. Tudi prvošolce sta pozdravila in nagovorila gospod župan in v. d. ravnatelja, ter jim zaželela veliko uspeha in sreče na njihovi šolski poti. Prisotni sta bili tudi pomočnica ravnatelja gospa Andreja Levstik in pomočnica ravnatelja za vrtce gospa Vesna Klančič.   

Tudi letos nismo mogli mimo sladkega presenečenja, ki je učence čakalo v matični učilnici. Poleg tortice in soka so učenci v poklon prejeli tudi figurico čebelice Lili ali čebelčka Bineta. Ko so bili želodčki malih korenjakov polni, so se s torbicami na ramenih in v spremstvu staršev odpravili domov.

prvi šolski dan poln pozitivnih občutkov in lepih doživetij za vse učence in tudi učitelje. Še posebej pa za prvošolce, ki se bodo v prihodnjih dneh in tednih soočali z veliko novostmi. Ne dvomim pa, da bodo kaj kmalu postali zgledni in uspešni učenci naše šole.

Zapisala: Nejka Krpan

    

Dostopnost