Fiesa

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da je danes predviden prihod v Miren ob 15:00. Prosimo, da svoje otroke počakate na avtobusnem postajališču ob občini.

Učitelji spremljevalci

  1. dan šole v naravi Fiesa

Naše bivanje v šoli v naravi se  bliža koncu. Današnji dan smo začeli s pohodom v Strunjan, kjer smo videli Mesečev zaliv. Po naporni hoji smo si privoščili sladoled. Dan se je nadaljeval z gastronomsko poslastico. Naučili smo se celotnega postopka priprave »pidoč« na buzari. Nekateri so jih pojedli z užitkom, drugim okus ni ustrezal, nekateri pa niso hoteli niti poskusiti. Spoznavali smo priobalni pas in se pomerili v postavljanju stolpov iz kamnov. Najlepši del današnjega dne pa je bilo zaključno druženje ob dobri glasbi in plesu. Polni novih znanj in vtisov jutri odhajamo domov.

3. dan šole v naravi 

Današnji dan nam bo ostal v lepem spominu. Na poti v Sečoveljske soline z ladjico Solinarko smo naleteli na veliko jato delfinov, kar je po besedah kapitana velika redkost. Sečoveljske soline so zares vredne ogleda, saj smo spoznavali pridobivanje soli na tradicionalen način. Zelo zabavne so bile tudi popoldanske aktivnosti, saj nam je mirno morje omogočalo veliko zabave na supih. Raziskovali smo tudi naravne značilnosti obeh jezer v Fiesi. Dan smo zaključili z zabavnim kvizom in prijateljskim druženjem.

2. dan šole v naravi v Fiesi

Za nami je zanimiv in poučen dan. Dopoldne smo obiskali Piran in spoznali njegove kulturno-zgodovinske znamenitosti. Po kosilu smo praznovali rojstni dan naše sošolke Maruše. V okviru popoldanskih aktivnosti smo s kanuji zaveslali okrog bližnjega školjčišča. Za marsikoga od nas je bila to nova izkušnja. Spoznavali smo življenje v bibavičnem, pršnem in priobalnem pasu. Veliko nas je prosti čas izkoristilo za plavanje v toplem morju in športne igre na obali. Večer smo preživeli ob športnih igrah in prijetnem druženju. Za jutrišnji dan si želimo mirno morje.

Prvi dan šole v naravi v CŠOD Breženka

Ob prihodu v Fieso nas je sprejelo prijazno osebje CŠOD Breženka. Po kosilu smo se sprostili s športnimi igrami, nato smo po skupinah raziskovali sredozemsko rastlinstvo v okolici doma ter plavali v toplem morju. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod v Piran, kjer smo si privoščili sladoled. Prvi dan je za nami, komaj čakamo kaj nam bo prinesel jutrišnji dan.

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so učenci 8. razredov srečno prispeli v CŠOD Breženka V Fiesi.

Učenci in učitelji 8. razredov

Dostopnost