NAGRADA UPRAVE RS ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Učenci  Podružnične šole Bilje  in najstarejša skupina vrtčevskih otrok so si v četrtek, 26. 9. 2023, ogledali zanimivo, zabavno in zelo  poučno lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča FRU-FRU, z naslovom Pikec ježek in gasilko jež.

Podružnična šola Bilje redno sodeluje z lokalnimi društvi, civilno zaščito občine Miren – Kostanjevica, kot tudi s prostovoljnim gasilskim društvom Kostanjevica na Krasu. Na šoli izvajamo krožek prve pomoči in sodelujemo s KORK Bilje. V lanskem letu so učenci sodelovali tudi na natečaju Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi.

Zaradi vsega naštetega so bili učenci nagrajeni s predstavo s strani Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Predstava nagovarja najmlajše in jih na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Nesreče se dogajajo vsak dan in lahko se zgodijo komur koli, zato je verjetnost, da se bomo znašli v situaciji, ko bomo morali nuditi pomoč ali pa jo bomo sami potrebovali precejšnja. Ob naravnih in drugih nesrečah nam na pomoč priskočijo reševalci, ki so usposobljeni in opremljeni za zaščito, reševanje in pomoč, sicer pa je tudi vsak posameznik dolžan pomagati po svojih močeh in sposobnostih.

Dostopnost