Kot je navedeno na uradni spletni strani TSZ-ja, tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je tretji petek v mesecu novembru. Datum letošnjega zajtrka je bil 17. 11. 2023.
Namen tega projekta je otroke, mladino in širšo javnost seznaniti o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana/predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.
Na Podružnični šoli Kostanjevica smo preživeli lep dan. Najprej smo pozajtrkovali v praznično pripravljeni jedilnici. Za dobrote so poskrbeli naši zaposleni v kuhinji. Četrtošolec Ažbe Pahor nam je predstavil plakat o čebelarstvu.
Po odmoru nas je obiskal čebelar Radovan Kovačič, ki nam je predstavil delo čebelarja.
Medeni dan pod geslom KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN je bil krasen in prijetno sladek, predvsem pa zdrav.
Zapisala: Nives Zelenjak