Planica, Planica, snežena kraljica

Vsako leto  Planica gosti svetovni pokala v smučarskih skokih in poletih .In prav vsako leto Zavarovalnica Triglav pelje v Planico  osnovnošolce na kvalifikacije v  poletih Tudi letos je bilo tako.

Na šoli so bili izbrani štirje devetošolci, da so se v četrtek, 21. marca 2024, odpeljali na ta veličasten dogodek Pot je sicer dolga, toda v veselem klepetu in pričakovanju tekme je kar hitro minila.

Prizorišče v Planici je dih jemajoče. Množica avtobusov, ki so pripeljali učence z vseh koncev Slovenije, se je stiskala na pobočju prav nasproti velikanke. Učenci so s svojimi spremljevalci previdno stopali do tribun, od koder so spremljali polete. Prav za vse tekmovalce so navijali. Posebej burno je bilo, ko so se po smučini spustili naši skakalci. Slišalo se je hupanje, reglanje, kričanje, ploskanje. Občinstvo je vihralo z malimi in velikimi slovenskimi zastavami. Učenci so razvili svoje transparente in ob tem veselo vzklikali.

Učence so pogostili s hot dogom, krofi, čajem in mlečnim napitkom. Po kvalifikacijah pa jih je eno uro zabaval znani ansambel.

Lepo je bilo biti del veličastnega dogodka z našimi orli.

Zapisala: Marta Pavlin

Dostopnost