Priznanja in nagrada za našo ustvarjalnost

Učenci naše šole so s svojimi likovnimi izdelki sodelovali na 27. mednarodnem likovnem natečaju »Kraj v zeleni«, ki ga je razpisala Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina. Med 2162 prispelimi likovnimi deli iz šestih držav (Hrvaška, Črna gora, Indija, Srbija, Italija in Slovenija) je strokovna komisija izbrala 115 likovnih del za razstavo, med njimi tudi štiri izdelke naših učencev.

Drugošolec David Rižnar je s pestro paleto zelenih odtenkov, v likovni tehniki tempera s kombinacijo kolaža upodobil nekaj utrinkov našega kraja s poudarkom na reki Vipavi. Njegovemu likovnemu delu je komisija podelila srebrno priznanje. Učenec je ustvarjal pod mentorstvom učiteljice Lučane Petrovčič.

Sedmošolci, Mia Kragelj Leon, Jani Tribušon in Avrora Pangos so svojo ustvarjalnost izrazili v grafiki. Ustvarjali so pod mentorstvom učiteljice Urške Harej Čoha. Mia je v monotipiji na zanimiv in izviren način upodobila svoj »Čevelj«. Njeno grafiko je komisija nagradila z bronastim priznanjem.

Jani je izbral zanimivo kompozicijo in v barvnem linorezu ustvaril »Selfie z Anbrožem«. Za svoje ustvarjanje je prejel srebrno priznanje.

Avrora je zelo dobro opazovala svoj »Zimski čevelj«, ga smiselno dopolnila z barvnimi ploskvami ter dobro umestila v format. Avrora je za svojo monotipijo prejela zlato priznanje v svoji kategoriji in praktično nagrado.

Odprtje razstave ter podelitev priznanj in nagrad natečaja Kraj v zeleni je bilo v petek, 19. aprila 2024, v Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina.

Razstava vseh izbranih likovnih del je na ogled na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina do konca septembra 2024 in v virtualni obliki.

Vabljeni na: https://www.os-ajdovscina.si/kraj-v-zeleni-a-place-in-green-2024/

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej še prejemnikom priznanj.

Zapis: Lučana Petrovčič in Urška Harej Čoha

Dostopnost