56. DRŽAVNA RAZSTAVA LIKOVNI SVET OTROK 2024

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj  že 56 let razpisuje likovi natečaj “LIKOVNI SVET OTROK”, letos na temo Izraznost likovnih spremenljivk. Na letošnji natečaj je prispelo 2450 del predšolskih in osnovnošolskih otrok iz 68 vrtcev in šol iz cele Slovenije. Otvoritev razstave in podelitev priznanj je potekala v petek 10. 5. 2024 na Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj. Za razstavo je bilo izbranih 310 del, med njimi tudi 7 izdelkov naših učencev, ki so razstavljena v prostorih šole organizatorke.

Sedmošolci Ema Masten, Etien Grobiša, Gaja Trogar in Jure Trampuž so ustvarjali v likovni tehniki barvni linorez in vsak na svoj zanimiv način upodobili sebe in svojega prijatelja. Osmošolki Lara Komel in Melisa Šturm sta bili uspešni pri kiparjenju abstrahiranih figur. Melisa je prepričala strokovno komisijo tudi z idejno zasnovo trga, ki jo je predstavila v maketi iz papirja.

Kljub tem, da je Šoštanj daleč in se učenci same otvoritve niso udeležli, smo podelitev zasluženih priznanj priredili pri urah likovne umetnosti. Zaradi tega ni bilo zadovoljstvo ob uspehu nič manjše. Učencem čestitke za ustvarjalne ideje in vztrajnost, ki je tudi na likovnem področju velikokrat ključ do uspeha.

Zapis in fotografije: Urška Harej Čoha, učiteljica likovne umetnosti

Dostopnost