NAŠE GRAFIKE NAGRAJENE S SREBRNIM IN BONASTIM PRIZNANJEM

V juniju mesecu se je na 1. OŠ Žalec sestala strokovna komisija 21. bienala otroške grafike. Tematika letošnjega ustvarjanja je bila figuralika v otroški grafiki. Likovna dela naših osmošolcev so prepričala strokovno komisijo. Tako se lahko Sara Silič, Evelin Vukoje in Domen Marušič pohvalijo s srebrno nagrajeno skupinsko grafiko, Anže Frančeškin, Lana Dolinar in Lara Komel pa z bronasto skupinsko grafiko.

Na omenjen likovni natečaj je prispelo 1400 grafičnih listov iz 115 vrtcev in šol iz vse Slovenije. Za razstavo je bilo izbranih 370 del, od teh je bilo 10 nagrajenih z zlatim priznanjem, 34 s srebrnim in ostala razstavljena likovna dela z bronastim priznanjem.

Pravzaprav se svojega uspeha sploh nismo dobro zavedali, dokler nismo, malo zadržani a ponosni, segali v roke strokovni komisiji, županu Žalca in ravnateljici tamkajšnje osnovne šole, na prireditvi ob otvoritvi razstave. Naši grafiki bosta viseli v avli 1. OŠ Žalec do naslednjega bienala, čez dve leti.

Ogled razstave bienala nam je dal vpogled v kakovostno likovno-pedagoško delo v Sloveniji in prinesel nov navdih za prihodnje ustvarjanje. Polni idej, že razmišljamo, kakšni odtisi bodo prišli iz naše grafične preše v letošnjem šolskem letu.

Zapisala: Urška Harej Čoha

Dostopnost